Social Empowerment. Neem uw toekomst in handen.

Een duurzame en weerbare samenleving opbouwen, is nog nooit zo belangrijk geweest: de COVID-19-pandemie heeft een verwoestende impact gehad op onze samenleving en duidelijk gemaakt dat we dringend meer aandacht moeten besteden aan maatschappelijke kwesties zoals gezondheidszorg, onderwijs en betaalbare huisvesting, om er maar een paar te noemen. We kunnen allemaal een belangrijke rol spelen om daar iets aan te doen.

ESG Champions Award 2022

N1 – Global Social Empowerment Fund winnaar in de categorie Best Social Thematic Fund, door Mainstreet Partners.

Van de 17 doelstellingen voor duurzame ontwikkeling(SDGs) die de VN in 2015 hebben opgesteld, gaat 64% over maatschappelijke verantwoordelijkheid. De SDGs moeten helpen om in de toekomst een duurzame samenleving op te bouwen waarin mensen kunnen profiteren van een beschermde planeet met voldoende grondstoffen, waarin ze in een gelijke en eerlijke samenleving kunnen wonen en kunnen profiteren van sociale, economische en technologische innovatie.

Nooit eerder heeft de 'S' in ESG zo centraal gestaan om die doelen te bereiken

17 doelstellingen
die het kader schetsen om tegen 2030 in een duurzamere wereld te leven

64%
daarvan is gewijd aan
maatschappelijke verantwoordelijkheid

5-7 biljoen dollar aan investeringen nodig
per jaar om de doelstellingen te behalen*

Ook economisch gezien is inzetten op de ‘S’ zinvol. Om die sociale kloof te overbruggen is naar schatting een jaarlijkse investering van 5-7 biljoen dollar nodig, en daar liggen enorme kansen voor het bedrijfsleven.

Het Nordea 1 – Global Social Empowerment Fund, die Nordea pas heeft gelanceerd, plaatst bedrijven in het voetlicht die oplossingen kunnen bieden voor de groeiende maatschappelijke uitdagingen. Onlineleerplatformen, gezonde voeding, betaalbare en efficiënte gezondheidszorg, gezondheidsmaatregelen: bedrijven die de maatschappij zulke oplossingen aanreiken, zullen sterk kunnen profiteren van de groei die daaruit voortvloeit.

In onze specifieke strategie wordt het kapitaal toegewezen aan drie centrale thema’s:

  • Vitale behoeften (vb. voeding en hygiëne)
  • Inclusie (vb. onderwijs)
  • Responsabilisering (vb. gezondheid en welzijn)

Kapitaalallocatie met het oog op positieve sociale oplossingen

Ondersteuning van duurzame wereldwijde groei

Maatschappelijke verantwoordelijkheid is ongetwijfeld het volgende thema waar beleggers hun aandacht op zullen richten, omdat ze een interessant rendement kunnen behalen en van de wereld tegelijk ook een betere plaats kunnen maken.**

Word een actieve speler en profiteer van deze sterke vraag naar oplossingen ter bevordering van de maatschappelijke verantwoordelijkheid

Nordea 1 - Global Social Empowerment Fund
  • Een boeiend aanbod voor beleggers die het verschil willen maken

    • Beleg in een strategie die kapitaal toewijst aan bedrijven die inspelen op de groeiende vraag rond het centrale thema van maatschappelijke verantwoordelijkheid
    • Stem uw portefeuille af op de maatschappelijke SDGs om mee te werken aan een duurzame toekomst en een positieve impact te genereren
    • Profiteer van de expertise van het succesvolle ESG-team achter de bekende Global Climate and Environment Strategy en de ESG-STARS-portefeuilles

International ESG-label

Towards Sustainability werd in 2019 gelanceerd door het Belgisch Central Labeling Agency. Het heeft tot doel de potentiële beleggers te verzekeren dat het financieel product beheerd wordt met duurzaamheid in het achterhoofd en niet blootgesteld is aan zeer niet-duurzame praktijken. Voor meer informatie over het “Towards Sustainability” label, kan u terecht op Towards Sustainability Initiative.

Neem uw toekomst in handen..
Beleg nu in het Global Social Empowerment Fund

*Volgens ramingen van UNCTAD.
**Er is geen garantie dat beleggingsdoelstellingen, beoogde rendementen en resultaten van een beleggingsstructuur behaald zullen worden. De waarde van uw belegging kan stijgen en dalen en u kunt uw belegde kapitaal deels of volledig verliezen.
Met ingang van 25/02/2021 is de naam van het deelfonds gewijzigd van Nordea 1 – Global Impact Fund naar Nordea 1 – Global Social Empowerment Fund.

Nordea Fundamental Equities Team

Olutayo Osunkule, CFA
Portefeuillebeheerder

Fonds documentatie

Blijf alert

De meest recente inzichten.

Volg Nordea Asset Management

Volg Nordea Asset Management nieuws en inzichten omtrent de laatste investeringstrends

Volg Nordea Asset Management nieuws en inzichten omtrent de laatste investeringstrends

Luister naar Nordea Asset Management nieuws en inzichten omtrent de laatste investeringstrends

Luister naar Nordea Asset Management nieuws en inzichten omtrent de laatste investeringstrends

* Er is geen garantie dat beleggingsdoelstellingen, beoogde rendementen en resultaten van een beleggingsstructuur behaald zullen worden. De waarde van uw belegging kan stijgen en dalen en u kunt uw belegde kapitaal deels of volledig verliezen. 

Oops! Please enable marketing cookies to view content like this from Nordea